Alles waar je op moet letten bij het kopen van hoorbatterijen

Een hoortoestel helpt je om beter te kunnen horen. Een hoortoestel werkt op hoorbatterijen. Maar wist je dat er grote verschillen zitten tussen alle type hoorbatterijen? Het is daarom belangrijk dat je op een aantal punten let wanneer je hoorbatterijen gaat kopen. Benieuwd wat die punten zijn? We leggen het je graag uit.

De juiste maat

Allereerst is het belangrijk welke maat hoortoestel batterijen er in jouw hoortoestel moeten. De maten van hoorbatterijen worden aangegeven door middel van een kleur en kleurcode. Binnen de maten heb je de volgende keuze:

  • Bruin / Type 312
  • Oranje / Type 13
  • Geel / Type 10
  • Blauw / Type 675

Er zijn ook nog andere kleurcodes, maar dit zijn de meest bekende codes. Als er een andere code benoemd wordt, bijvoorbeeld de ZA312, dan weet je dat dit om bruine hoorbatterijen gaat, omdat je de kleurcode 312 ziet staan. Het makkelijkste om op te letten is de kleur, omdat er maar 4 kleuren zijn. Let er dus goed op welke kleur of kleurcode er in jouw hoortoestel past.

De levensduur

Hoe lang hoorbatterijen mee gaan valt niet zo één, twee, drie te zeggen. Het is namelijk afhankelijk van het merk en hoe vaak je de batterijen gebruikt. Wel zijn er manieren om de levensduur van hoorbatterijen te verlengen. Zo is het verstandig om het hoortoestel ‘s nachts uit te zetten om zo batterij te sparen. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de 5 minuten regel. We leggen je graag uit wat dat inhoudt.

De 5-minuten regel

Hoorbatterijen worden geactiveerd doordat zij in contact komen met zuurstof. Op een hoorbatterij zit een zuurstofdichte luchtstrip. Zodra je deze strip verwijdert wordt de batterij geactiveerd. Normaal gesproken stopt men de batterij meteen in het hoortoestel. Echter, uit onderzoek is gebleken dat je beter 5 minuten kan wachten nadat je de strip verwijderd hebt. Als de 5 minuten voorbij zijn kun je de batterijen in het hoortoestel plaatsen. Doordat je 5 minuten gewacht hebt kun je de levensduur met zo’n 80% verlengen, wat neerkomt op zo’n 4 tot 5 dagen!

Verschillende merken

Bovendien zijn er allerlei verschillende merken die hoorbatterijen aanbieden. Een van de bekendste merken zijn Rayovac en PowerOne. Elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen en afhankelijk van jouw wensen en behoeften kun jij voor jezelf bepalen wat jij het beste merk vindt.

Laat je informeren door een specialist

We hopen dat je iets gehad hebt aan onze informatie over hoorbatterijen. Heb je toch nog ergens vragen over? Neem dan contact op met een audicien bij jou in de buurt. Zij kunnen je nog veel meer informatie geven.

 

 

Plaats een reactie