Alles waar je op moet letten bij het kopen van hoorbatterijen

Een hoortoestel helpt je om beter te kunnen horen. Een hoortoestel werkt op hoorbatterijen. Maar wist je dat er grote verschillen zitten tussen alle type hoorbatterijen? Het is daarom belangrijk dat je op een aantal punten let wanneer je hoorbatterijen gaat kopen. Benieuwd wat die punten zijn? We leggen het je graag uit.

De juiste maat

Allereerst is het belangrijk welke maat hoortoestel batterijen er in jouw hoortoestel moeten. De maten van hoorbatterijen worden aangegeven door middel van een kleur en kleurcode. Binnen de maten heb je de volgende keuze:

 • Bruin / Type 312
 • Oranje / Type 13
 • Geel / Type 10
 • Blauw / Type 675

Er zijn ook nog andere kleurcodes, maar dit zijn de meest bekende codes. Als er een andere code benoemd wordt, bijvoorbeeld de ZA312, dan weet je dat dit om bruine hoorbatterijen gaat, omdat je de kleurcode 312 ziet staan. Het makkelijkste om op te letten is de kleur, omdat er maar 4 kleuren zijn. Let er dus goed op welke kleur of kleurcode er in jouw hoortoestel past.

De levensduur

Hoe lang hoorbatterijen mee gaan valt niet zo één, twee, drie te zeggen. Het is namelijk afhankelijk van het merk en hoe vaak je de batterijen gebruikt. Wel zijn er manieren om de levensduur van hoorbatterijen te verlengen. Zo is het verstandig om het hoortoestel ‘s nachts uit te zetten om zo batterij te sparen. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de 5 minuten regel. We leggen je graag uit wat dat inhoudt.

De 5-minuten regel

Hoorbatterijen worden geactiveerd doordat zij in contact komen met zuurstof. Op een hoorbatterij zit een zuurstofdichte luchtstrip. Zodra je deze strip verwijdert wordt de batterij geactiveerd. Normaal gesproken stopt men de batterij meteen in het hoortoestel. Echter, uit onderzoek is gebleken dat je beter 5 minuten kan wachten nadat je de strip verwijderd hebt. Als de 5 minuten voorbij zijn kun je de batterijen in het hoortoestel plaatsen. Doordat je 5 minuten gewacht hebt kun je de levensduur met zo’n 80% verlengen, wat neerkomt op zo’n 4 tot 5 dagen!

Verschillende merken

Bovendien zijn er allerlei verschillende merken die hoorbatterijen aanbieden. Een van de bekendste merken zijn Rayovac en PowerOne. Elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen en afhankelijk van jouw wensen en behoeften kun jij voor jezelf bepalen wat jij het beste merk vindt.

Laat je informeren door een specialist

We hopen dat je iets gehad hebt aan onze informatie over hoorbatterijen. Heb je toch nog ergens vragen over? Neem dan contact op met een audicien bij jou in de buurt. Zij kunnen je nog veel meer informatie geven.

 

 

Belastingaangifte uitbesteden in Assen

U bent een hardwerkende ondernemer in Assen, maar ziet toch elke keer weer op tegen de periodieke belastingaangiftes. Na het zo goed mogelijk ingevuld te hebben, bekruipt u toch het gevoel ‘heb ik het allemaal wel goed ingevuld? Of heb ik iets gemist?’. En het is ook logisch. U heeft als ondernemer dan ook te maken met een veelheid aan belastingen. Daar komt bij dat de fiscale regels jaarlijks veranderen.

Daarom is het goed om een betrouwbare fiscus adviseur in de arm te nemen. Zij zijn er de expert in, zorgen ervoor dat de belastingaangiftes bij u in Assen tijdig en correct zijn ingevuld en nemen daarmee graag uw zorgen weg. Zowel voor startende ondernemers, ZZP’ers als bedrijfsleiders die al enige jaren aan de weg timmeren is een adviseur aan te raden.

Met welke aangiftes kan een belastingadviseur u helpen?

Met onder meer de volgende aangiftes helpt en ondersteunt een belastingadviseur u en uiw bedrijf:

 • aangifte inkomstenbelasting

Deze belasting geldt voor iedereen met een inkomen, uitkering of winst uit een onderneming.

 • vennootschapsbelasting

De vennootschapsbelasting is voor als u een BV of stichting heeft met winstoogmerk

 • omzetbelasting

Vrijwel elke ondernemer krijgt met deze belasting te maken. Maandelijks, per kwartaal of eens per jaar dient u hiervoor een aangifte te doen. In principe een redelijk eenvoudige belasting, maar toch zijn er wel enkele zaken waar u extra alert op moet zijn: aftrekbeperkingen en niet belaste prestaties bijvoorbeeld.

 • loonheffing

Uw werknemer betaalt belasting over zijn/haar loon. U als werkgever houdt dit bedrag in van het loon van de werknemer om het aan de fiscus weer te betalen.

 • schenkbelasting

Krijg u een nalatenschap? Dan is de kans erg aanwezig dat u erf- en schenkbelasting moet doen. En zeker met een overlijden als achtergrond is het absoluut aan te raden om deze vorm van aangifte uit te besteden.

Goede administratie is de basis

Een administratie die goed op orde is, is sowieso erg belangrijk voor uw bedrijfsvoering. Maar zeker ook als het gaat om de aangifte voor de belasting. Een vakbekwame adviseur vult dan niet alleen uw aangiftes in zodat u er het beste voordeel uit haalt, maar is tevens ook uw sparringpartner op financieel gebied. Hij of zij kan uw administratie voor u bijhouden en hierover adviseren om zo tijdig bij te kunnen sturen.

Hoe zit het met de kosten?

De belastingaangifte uitbesteden bij u in Assen klinkt natuurlijk heel aanlokkelijk. Maar u zult zich afvragen hoe het zit met de kosten. Doordat uw adviseur het onderste voor u uit de kan wil halen en daardoor ook gebruik maakt van alle fiscale mogelijkheden, verdient u de kosten eenvoudig weer terug. Want een verkeerd ingevuld belastingaangifte kan u ook geld kosten. U zou niet de eerste zijn die een boete van de fiscus ontvangt. Dat wilt u dan ook voorkomen. Bovendien is het ook erg fijn als u zich kunt storten op uw bedrijfsvoering (daar waar u goed in bent) en de adviseur u ondertussen bijstaat op financieel vlak. Vele handen maken immers licht werk.

Sportsupplementen bestellen? Volg deze tips!

De populariteit van sportsupplementen stijgt steeds meer. Men ziet het nut van sportsupplementen vaker in en dat is niet zonder reden. Sportsupplementen kunnen je namelijk goed helpen met het bereiken van je doelen. Waar je precies op moet letten wanneer je sportsupplementen koopt? Lees dat in deze blog!

Drie tips voor het bestellen van sportsupplementen

Volg deze drie tips als je sportsupplementen wilt bestellen:

 1. Geschikt voor je doelen
 2. Let goed op de ingrediënten
 3. Kies voor kwaliteit

Geschikt voor je doelen

Het is belangrijk dat je sportsupplementen bestelt die daadwerkelijk passen bij je doel(en). Wanneer je doel spieropbouw is, zijn eiwitshakes een goede keuze. Aangezien je daarbij waarschijnlijk krachttraining doet, is creatine ook aangeraden. Wil je echter afvallen? Dan zijn supplementen als CLA en fatburners populair. Het is dus wel belangrijk dat je eerst goed weet wat je doel is. Daarna kun je geschikte supplementen bestellen.

Let goed op de ingrediënten

Het komt vaak genoeg voor dat men sportsupplementen bestelt, zonder dat ze weten wat ze nou exact kopen en wat er in zit. Zo wordt redelijk vaak (vooral bij eiwitshakes) gebruik gemaakt van chemische zoetstoffen. Bekende voorbeelden hiervan zijn aspartaam, acesulfaam-k en sucralose. Er is niet veel bekend over deze chemische zoetstoffen. Sterker nog; bepaalde onderzoeken wijzen erop dat ze (erg) ongezond voor je lichaam kunnen zijn. Wil je zulke chemische zoetstoffen dus liever niet consumeren? Let dan goed op welke sportsupplementen je koopt.

Andere supplementen kunnen bijvoorbeeld cafeïne bevatten. Het zou goed kunnen dat je geen cafeïne wilt consumeren (of niet meer dan je normaal al doet). Ook in dat geval zijn  bepaalde sportsupplementen niet geschikt(zoals bepaalde fatburners). Let dus goed op de ingrediënten wanneer je sportsupplementen koopt!

Kies voor kwaliteit

Tot slot: kies voor kwaliteit. Het gaat namelijk om de gezondheid van je eigen lichaam.  Je betaalt voor kwalitatieve sportsupplementen waarschijnlijk meer dan voor zeer goedkope supplementen, maar je weet dan in ieder geval wel dat je voor je eigen gezondheid kiest. Het is dan niet erg dat je wat meer betaalt! Het belangrijkste is dat sportsupplementen gezond en kwalitatief zijn en bij je doelen passen.

Waar gaan we dit jaar heen?

strand vakantie

Waar gaan we dit jaar heen?

Heb jij je zonvakantie voor aankomend jaar al uitgestippeld? We helpen je daar graag een handje mee. Boek jij je vakantie altijd net buiten het hoogseizoen of ga jij genieten van de zon tijdens de zomervakantie?

Strandvakantie of eropuit?

Hoe je je vakantie indeelt ligt geheel aan je interesses natuurlijk. Echte avonturiers plannen veel activiteiten in en zoeken de spanning op met bijvoorbeeld paragliden. Een ander vindt het heerlijk om 10 dagen te genieten van de zon op een ligbedje met een cocktail. En als je dan het vakantiedoel hebt bepaald, verblijf je dan meestal in een appartement of een hotel?

Wanneer je gaat zoeken naar een vakantie zijn er tig mogelijkheden en opties waar je uit kunt kiezen. Wij gaan wat ideale vakanties voor je beschrijven en wie weet zit er wat voor je tussen!

Snorkelen in de Rode Zee

Houd jij ervan om je op vakantie nergens druk om te maken? Kijk dan eens bij één van de mooie resorts welk hotel in Egypte het best bij jou past. In de meeste gevallen verblijf je all-inclusive. Dit houdt in dat je de hele vakantie zo aan kunt schuiven bij de aangeboden buffetten. Tussendoor haal je lekkere drankjes aan de zwembadbar en snacks vind je bij veel plekken op het resort. Geloof ons, voor een zonvakantie zit je hier precies goed!

Raften in Zuid-Frankrijk

In Zuid-Frankrijk kun je veel natuuractiviteiten doen zoals kamperen, paragliden en raften. Je geniet hier van de Franse zon en sluit de avond af met een lekker glaasje wijn. In Frankrijk zijn veel campings, appartementen en hotels. Je kiest gemakkelijk zelf de luxe die jij tijdens je vakantie wilt ervaren.

Kamperen op de familiecamping

Italië heeft met haar mooie steden niet alleen de tofste stedentrips die je kunt bedenken naar bijvoorbeeld Venetië, Milaan en Rome. Ook voor jouw zomerse zonvakantie vind je de perfecte plekken aan het Gardameer met hotel of camping. Je vindt in Italië de gezelligste familiecamping met veel activiteiten en mooie plekken rondom om te bezoeken. En dan kun je met je eigen auto of huurauto ook nog eens lekker toeren.

Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden van vakanties. Je hebt zoveel mooie plekken op de wereld die jij nog kunt bezoeken. Onze tip: schrijf je budget en wensen op en zoek eens wat verder voor jouw perfecte zonvakantie.

Crypto’s kopen en gebruiken doe je zo

Crypto’s kopen en gebruiken doe je zo

Cryptocurrency’s zijn behoorlijk in opmars en hier zijn goede redenen voor. Je kunt er razendsnel mee betalen zonder dat er een bank of andere instantie aan te pas komt. Daarnaast zijn je betalingen anoniem en veilig en dat is vandaag de dag natuurlijk een groot pluspunt. Hier lees je over hoe je crypto’s kunt kopen en op welke manieren je ze vervolgens kunt toepassen.

Crypto’s kopen of ontvangen

Je crypto’s koop je bij een wisselkantoor dat daarin is gespecialiseerd. Bij Bitvavo, bijvoorbeeld, kun je dit met euro’s doen. Terwijl je de crypto’s koopt houd je de koers het beste goed in de gaten. Deze kan namelijk per uur aanzienlijk anders zijn. Ook is het belangrijk dat je de juiste digitale valuta kiest, want op het moment zijn er honderden. Een andere manier om crypto’s te bezitten is door ze van iemand te krijgen.

Wat kun je doen met crypto’s?

Nu je eenmaal cryptocurrency’s hebt kun je ze gaan gebruiken. Eerst moet je ze in een wallet zetten. Dit is je digitale portemonnee waarmee je je crypto’s kunt beheren. Vervolgens kun je ze op verschillende manieren inzetten.

 • Betalen: op veel webwinkels, entertainment sites en ook bij fysieke winkels zijn crypto’s een geldig betaalmiddel. Ben jij dit van plan, dan is Bitcoin de meest geaccepteerde crypto met de meest stabiele koers.
 • Investeren: je kunt je geld ook investeren in crypto’s. Je koopt ze dan als de waarde laag is en verkoopt ze weer als de waarde hoog is. Als alles goed gaat kun je hier veel geld mee verdienen, maar de koers is bijzonder wisselvallig en onvoorspelbaar.
 • Terugstorten: je kunt je crypto’s ook gewoon weer op je rekening laten zetten. Misschien heb je crypto’s ontvangen die je anders wilt gebruiken of heb je geïnvesteerd en wil je verkopen.
 • Ontvangen: met je wallet kun je ook crypto’s ontvangen van een andere eigenaar. Dit kan snel gedaan worden met een QR code.