Crypto’s kopen en gebruiken doe je zo

Crypto’s kopen en gebruiken doe je zo

Cryptocurrency’s zijn behoorlijk in opmars en hier zijn goede redenen voor. Je kunt er razendsnel mee betalen zonder dat er een bank of andere instantie aan te pas komt. Daarnaast zijn je betalingen anoniem en veilig en dat is vandaag de dag natuurlijk een groot pluspunt. Hier lees je over hoe je crypto’s kunt kopen en op welke manieren je ze vervolgens kunt toepassen.

Crypto’s kopen of ontvangen

Je crypto’s koop je bij een wisselkantoor dat daarin is gespecialiseerd. Bij Bitvavo, bijvoorbeeld, kun je dit met euro’s doen. Terwijl je de crypto’s koopt houd je de koers het beste goed in de gaten. Deze kan namelijk per uur aanzienlijk anders zijn. Ook is het belangrijk dat je de juiste digitale valuta kiest, want op het moment zijn er honderden. Een andere manier om crypto’s te bezitten is door ze van iemand te krijgen.

Wat kun je doen met crypto’s?

Nu je eenmaal cryptocurrency’s hebt kun je ze gaan gebruiken. Eerst moet je ze in een wallet zetten. Dit is je digitale portemonnee waarmee je je crypto’s kunt beheren. Vervolgens kun je ze op verschillende manieren inzetten.

  • Betalen: op veel webwinkels, entertainment sites en ook bij fysieke winkels zijn crypto’s een geldig betaalmiddel. Ben jij dit van plan, dan is Bitcoin de meest geaccepteerde crypto met de meest stabiele koers.
  • Investeren: je kunt je geld ook investeren in crypto’s. Je koopt ze dan als de waarde laag is en verkoopt ze weer als de waarde hoog is. Als alles goed gaat kun je hier veel geld mee verdienen, maar de koers is bijzonder wisselvallig en onvoorspelbaar.
  • Terugstorten: je kunt je crypto’s ook gewoon weer op je rekening laten zetten. Misschien heb je crypto’s ontvangen die je anders wilt gebruiken of heb je geïnvesteerd en wil je verkopen.
  • Ontvangen: met je wallet kun je ook crypto’s ontvangen van een andere eigenaar. Dit kan snel gedaan worden met een QR code.